Så funkar en rökpistol!

Rökt lax, en rökig köttbit, eller vad sägs om en drink eller efterrätt med rökig smak?
Med en rökpistol kan du enkelt och snabbt ge din mat röksmak utan att behöva vara utomhus eller använda någon stor utrustning.

Med rökspån ger pistolen din mat precis samma smak som om du rökt den på gammalt hederligt vis. Du kan dessutom välja mellan kraftig och mild röksmak och om det ska vara varmrökt eller kallrökt.

Hur gör man? 

  • Täck maten du vill röka med gladpack
  • Gör ett litet hål i plasten och stick in slangen till rökpistolen. 
  • Rök i 1-3 minuter. Sen är det klart!​ 

Nedan listar vi 4 tillfällen då rökpistolen kommer göra underverk för din mat!

1. Rökta revben 

Få till den där riktigt goda smaken på revbenen som du bara trodde du kunde uppleva på restaurang! Tillaga revbenen i ugnen eller på grillen och använd sedan rökpistolen för att ge dem den äkta genuina smaken.

2. Rökt lax på nolltid

Tillaga laxen som vanligt, använd rökpistolen någon minut och sen har du en ljuvlig rökt lax till middag! Och vill man inte använda gladpack kan man använda denna kupa från Gastronoma.

Rökpistoler finns idag från fem olika leverantörer i Sverige; Gastronoma, Sage, Steba och 100% Chef och de finns att köpa hos bland annat Kitchenlab, Cervera och Bagaren och Kocken.

3. Vegetarisk bacon och veganlax

Tänk vad rökpistolen kan göra för dina vegetariska rätter! Äntligen kan du laga vegetarisk bacon som smakar precis som den riktiga eller varför inte röka morot så den blir precis som rökt lax? 

Eller varför inte prova på kvällens ostbricka? Här är det bara fantasin som sätter gränser!

4. Rökta drinkar och popcorn

Du kommer imponera på dina vänner med dina drinkar och snacks! Med rökpistolen kan du enkelt röka både drinkarna och popcornen till perfektion för att ta dem till en helt ny nivå.

Rökpistolen blir en riktigt bra och överraskande födelsedagspresent, till fars dag present eller som julklapp!