Kökets 11 bästa viltrecept

Här är vår topplista med de 11 bästa recepten på älg, hjort, vildsvin och rådjur! För vad är väl godare en härlig höstdag än Per Mobergs mustig viltgryta med svamp, eller rustika älgfärsbiffar med mandelpotatis?

1. Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Moberg vet hur man tillagar viltkött och hans viltgryta med skogssvamp tar en klar första plats i vår topplista!

2. Älgfärsbiffar med mandelpotatismos och gräddsås

"Både barn och vuxna älskar köttbullar i gräddsås med potatis och lingon. Den feta vispgrädden är bra för den lite torra älgfärsen." -Per Moberg

3. Rådjurssadel med potatisgratäng

En riktigt rustik vilträtt på rådjurssadel med rödvin och enbär. Serverad med en sås smaksatt med rönnbärsgelé, potatisgratäng och en hemgjord rönnbärsröra!

4. Hjortstek på Älgövis

Underbar hjortstek med en sås baserad på steksky och en skvätt gin. Servera med en rotsaksbakelse och rätten blir en succé.

6. Ugnsstekt älgfilé med sötpotatispuré & madeirasås

Festligt recept på älgfilé som tillagas i ugnen och serveras med sötpotatispuré, madeirasås, lingon reduktion och chips crisp.

8. Mannerströms Wallenbergare på vilt

Vår lyxigaste "pannbiff", wallenbergare, går utmärkt att laga av vilt. Men det ska vara kalvfärs av hjort eller älg. Rårörda lingon, potatismos och små gröna ärter hör till.

9. Renskavsgryta med lingon

En krämig och lättlagad gryta med mustiga smaker!

10. Gulaschsoppa på vildsvin av Per Moberg

"Vildsvinskött är mustigt och smakrikt. Det passar bra i en stark och het gulaschsoppa. Använd paprikapulver med drag i och kläm i rejält med tomatpuré" -Per Moberg

11. Älggryta med kantareller

Vad passar bättre till skogens guld än skogens konung? Denna älg- och kantarellgryta tar cirka 2,5 timme att få klar men är mödan och väntan värd!

Vilt