Älggryta med rotfrukter och svamp
Älggryta med rotfrukter och svamp
14 ingredienser
1 h 15 min
Mustig älggryta med rotfrukter, svamp och sidfläsk. Älgkött kan du ofta få tag på även i butik om du inte känner någon som jagar själv. Recept från bloggen Le Parfait.
Se fler recept från
Ingredienser
Älggryta
- 1 kg älgkött
- 200 g rökt sidfläsk
- 2 lagerblad
- 1 msk torkad timjan
- 1 gul lök
- 2 palsternackor
- 3 morötter
- 250 g svamp
- 2 msk smör
- 2 dl rött vin
- 7 dl viltbuljong
- 0,5 dl crema di balsamico
- 3 msk maizenaredning
- 1 tsk salt och nymald svartpeppar (efter smak)
Gör så här
Älggryta
- Skär älgköttet i kuber. Tärna fläsket i centimeterstora bitar.
- Hetta upp lite smör i en stor panna och bryn kött, fläsk med lagerblad och timjan i omgångar så det får vacker färg.
- Lägg över älgkött, fläsk och kryddor i en stor gryta och häll på vin, balsamcio och buljong. Låt sjuda under lock i en timme.
- Skala och skär löken i klyftor och rotfrukterna i grova slantar. Bryn det i lite smör. Stek svampen för sig.
- När det är cirka 10 minuter kvar av koktiden tillsätter du löken, rotfrukterna och svampen och låter det koka med.
- Red din älggryta med maizena. Smaka av med salt och peppar.