Renskavsgryta med lingon

87 röster
30 min
4
Renskavsgryta med lingon
Foto: Jessica Frej

En krämig och lättlagad gryta med mustiga smaker!

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 480 g fryst renskav, 2 paket
  • smör, att steka i
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl vatten el mjölk
  • 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad
  • 2 msk oxfond, koncentrerad
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk majsstärkelse, eventuellt
  • 1,5 dl lingon
  • 0,5 dl persilja eller timjan, finhackad
  • Kokt potatis till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker.
  2. Strimla lök och vitlök och låt den steka med några minuter. Häll i övriga ingredienser utom redning, lingon och örter. Låt puttra under lock i 20 minuter.
  3. Red grytan om du vill ha den tjockare med 2 msk majsstärkelse som får koka med några minuter. Addera lingon och rör om.
  4. Dekorera med finhackad persilja eller timjan. Servera med kokt potatis.
14 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...