Renskavsgryta med lingon
Renskavsgryta med lingon
14 ingredienser
30 min
En krämig och lättlagad gryta med mustiga smaker!
Ingredienser
- 480 g renskav [2 förp]
- smör, att steka i
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 2,5 dl vispgrädde
- 2,5 dl vatten (eller mjölk)
- 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
- 2 msk koncentrerad oxfond
- 2 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- ev 2 msk majsstärkelse
- 1,5 dl lingon
- 0,5 dl persilja finhackad (eller timjan)
- potatis, kokt, till servering
Gör så här
- Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker.
- Strimla lök och vitlök och låt den steka med några minuter. Häll i övriga ingredienser utom redning, lingon och örter.
- Låt puttra under lock i 20 minuter.
- Red grytan om du vill ha den tjockare med 2 msk majsstärkelse som får koka med några minuter. Addera lingon och rör om.
- Dekorera med finhackad persilja eller timjan. Servera med kokt potatis.