Renskavsgryta med lingon

Renskavsgryta med lingon
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Renskavsgryta med lingon

225

4 steg att laga

14 ingredienser

30 min

En krämig och lättlagad gryta med mustiga smaker!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 480 g renskav [2 förp]
  • smör, att steka i
  • 2 gula lökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl vatten (eller mjölk)
  • 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ev 2 msk majsstärkelse
  • 1,5 dl lingon
  • 0,5 dl persilja finhackad (eller timjan)
  • potatis, kokt, till servering

Gör så här

  1. Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker.
  2. Strimla lök och vitlök och låt den steka med några minuter. Häll i övriga ingredienser utom redning, lingon och örter. Låt puttra under lock i 20 minuter.
  3. Red grytan om du vill ha den tjockare med 2 msk majsstärkelse som får koka med några minuter. Addera lingon och rör om.
  4. Dekorera med finhackad persilja eller timjan. Servera med kokt potatis.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer