Både barn och vuxna älskar köttbullar i gräddsås med potatis och lingon. Den feta vispgrädden är bra för den lite torra älgfärsen./Per - Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar.
Rör ihop färs, ägg, salt och peppar till en slät smet.
Skala och riv löken.
Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna.
Blanda smeten ordentligt och forma den till 8 små eller 4 stora pannbiffar.
Bryn biffarna tills de fått fin färg och låt dem steka klart i ugnen, 5–7 minuter eller tills köttsaften som sipprar ut är genomskinlig.
Sås Skala och finhacka schalottenlökarna.
Fräs dem i smöret i en kastrull.
Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning.
Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen långsamt koka ner till önskad konsistens.
Rör om då och då.
Smaka eventuellt av med salt och peppar.
Vid servering Servera biffarna tillsammans med såsen, ugnsbakad mandelpotatis och rårörda lingon. Häll med fördel såsen över biffarna så att den blandas med skyn.