Renskav i pitabröd
Renskav i pitabröd
18 ingredienser
Renskav med enbärsdip, karamelliserad lök och färsk spenat i Pitabröd.
Se fler recept från
Ingredienser
- 600 g renskav
- 1 msk enbär
- 1 tsk kryddpepparkorn
- 1 knippe blad persilja, finskuren
- 1 stjälkselleri, finkackad
- 2 klyftor vitlök, riven
- 0,5 grön chilifrukt, finhackad
- 1 knippe färsk timjan, finskuren
- 1 dl olja
- 1 msk vinäger
- 16 steklökar, skalad
- 2 msk honung
- 25 g smör
- 1 förp färsk spenat
- 8 pitabröd
- salt
- svartpeppar
- smör, att steka i
Gör så här
- Mixa enbär, kryddpeppar, vitlök, timjan, persilja, stjälkselleri, chili, olja och vinäger. Smaksätt med salt.
- Stek smålökarna långsamt i smör och tillsätt honung – låt puttra mjuka.
- Stek renskaven i smör, salta och peppra.
- Blanda renskaven med nästan all enbärsdip och spenat – fyll pita bröden med detta, lägg i smålökar och toppa med resten av enbärsdipen.