Rådjursbullar med asiatisk smak

Rådjursbullar med asiatisk smak
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke
Gert Klötzke

Rådjursbullar med asiatisk smak

2

18 ingredienser

En nyttig vardagsrätt på viltets magra färs att smaksätta i egen riktning.

Ingredienser

portioner4

Färs

  • 500 g rådjursfärs
  • 6 salladslökar
  • 4 limeblad
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 msk röd currypasta, utrörd i 3 msk kallt vatten
  • salt
  • peppar

Nudlar

  • 1 förp äggnudlar
  • 6 salladslökar
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 morot
  • 2 dl champinjoner
  • 1-2 chilifrukter
  • 1 msk ingefära, finriven
  • matolja
  • 4 msk soja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva salladslöken fint. Finstrimla limebladen. Blanda ihop ingredienserna till färsen.
  2. Forma till små köttbullar och stek dem runt om i smör i en stekpanna på medelvärme 5–10 minuter.
  3. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva salladslök och blekselleri.
  4. Skala och skiva moroten tunt och klyfta champinjonerna.
  5. Hacka chilin. Woka salladslök, blekselleri, morot, champinjoner, chili och ingefära i olja i en wok.
  6. Tillsätt soja och nudlar. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Servera nudlarna med köttbullarna.