Gert Klötzke

Gert Klötzke porträtt

Gert Klötzke hör till våra mest merittyngda kockar. Han började tävla 1986 och blev i rask följd Årets viltkock, Årets kock och lagledare för det kocklandslag som vunnit flera OS- och VM-titlar. Han har Sveriges första professur i gastronomi vid Umeå Universitet och ett stort antal kokböcker bakom sig, inte minst om vilt och hälsa.

I Skogens mat har han samlat sina bästa recept med råvaror från skog och sjö. Skogens mat innehåller även litterära texter, skrivna av Karsten Thurfjell samt en rad andra författare som Vilhelm Moberg och Bodil Malmsten.

Visar recept: Gert Klötzke

Citron- och dillgravad lax
Niclas Wahlström porträtt
20 m + tid i kyl
Blåbärssill
Niclas Wahlström porträtt
10 m + tid i kyl
Recept
Niclas Wahlström porträtt
20 m + tid i kyl
Recept
Niclas Wahlström porträtt
10 m + tid i kyl
Recept
Niclas Wahlström porträtt
30 m + tid i kyl
Tartar på kalv
Niclas Wahlström porträtt
20 m + tid i frys
Kryddad rostbiff
Niclas Wahlström porträtt
30 m + tid i kyl
Vaniljkräm med jordgubbar
Niclas Wahlström porträtt
10 m + tid i kyl
Rimmad lax med pepparrot
Niclas Wahlström porträtt
20 m + tid i kyl
Skogshallon med citronkräm
Niclas Wahlström porträtt
20 m + tid i kyl
Citron- och dillgravad lax
Niclas Wahlström porträtt
45 m + tid i kyl
Rödingpastrami
Niclas Wahlström porträtt
1 h + tid i kyl
Inlagda senapsfrön
Niclas Wahlström porträtt
30 m + tid i kyl
Potatisterrin
Niclas Wahlström porträtt
30 m + tid i kyl
Björnpancetta
Niclas Wahlström porträtt
30 m + tid i kyl