Inkokt abborre med potatissallad

Foto: TV4
Inkokt abborre med potatissallad
24 ingredienser
Abborre med en härligt fullmatad potatissallad.
Ingredienser
Abborre
- 500 g abborrfilé
- 1 rödlök
- 100 g morot
- 100 g stjälkselleri
- 3 msk rapsolja
- 3 msk ättiksprit 12 %
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 lagerblad
- 4 kryddpepparkorn
- 4 dillstjälkar
- 0,5 krm strösocker
Potatissallad
- 16 färskpotatisar
- 2 msk morot
- 2 msk purjolök
- 2 msk rotselleri
- 1 tsk dill, hackad
- 3 cl vitvinsvinäger
- 6 cl rapsolja
- 2 cl fiskfond
- 1 dillkvist
- strösocker
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Abborre
- Marinera abborrfileérna i 4 % saltlake. Fyra procentig saltlake blandas med 40 gram salt och 960 gram vatten. Låt filéerna ligga i laken ca 6-7 timmar.
Potatissallad
- Skala och koka potatisen.
Abborre
- Skär fisken i portionsbitar, tunna bitar tillagas snabbare.
- Skär rödlöken tunt och skiva morötterna samt bleksellerin. Fräs sedan i en stekpanna. Grönsakerna ska inte få färg, bara mjukna.
- Tillsätt sedan vinet så det nästan kokar bort.
- Vatten samt ättika i panna.
- Tillsätt även rapsolja, lagerblad, socker samt dill.
- Låt lagen småsjuda i ca 10 min så alla smakerna kommer fram.
- Lägg fisken i form och slå sedan den kokande lagen över fisken så den tillagas. När lagen är kall, är fisken klar att äta.
Potatissallad
- Ta den ljumna potatisen och skiva den.
- Hacka morötterna, purjolöken samt rotsellerin mycket fint. Små små tärningar.
- Vispa samman vinäger, olja samt fiskfond. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Blanda potatisen med de fintärnade grönsakerna samt vinegretten och toppa med dill.
- Dags att servera - smaklig måltid!