Inlagda senapsfrön "Schwäbischer Kaviar"

koket.se
Inlagda senapsfrön "Schwäbischer Kaviar"
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt

Inlagda senapsfrön "Schwäbischer Kaviar"

Av: Gert Klötzke, Niclas Wahlström

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

30 m + tid i kyl

Inlagda senapsfrön är enkelt att tillaga själv! De kräver lite tid i kylen men det är värt väntan.

Se Gert Klötzke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 100 g gula senapsfrön
  • 2,5 dl cidervinäger
  • 2,5 dl vatten
  • 250 g strösocker
  • 3 g salt

Gör så här

  1. Fyll en kastrull som rymmer 2 liter med vatten och koka upp.
  2. Lägg i senapsfrö och koka i 1 minut.
  3. Häll av senapsfröna genom en finmaskig sil.
  4. Koka upp nytt vatten och koka sedan senapsfröna ytterligare en gång. Upprepa så att det totalt blir 4 gånger.
  5. Lägg därefter upp senapsfröna i en välgjord glasburk.
  6. Fyll upp kastrullen igen med cidervinäger, vatten, socker och salt, låt koka upp.
  7. När lagen kokar och sockret har löst sig så häll den varma lagen över senapsfröna, skruva på locket medan lagen är varm och låt svalna.
  8. Ställ i kyl ett par dagar så att senapen får chans att mogna.