Espressosenapssås

koket.se
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt

Espressosenapssås

Av: Gert Klötzke, Niclas Wahlström

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

20 m + tid i kyl

Den här smakrika senapssåsen får sällskap av starkt espressokaffe, vilket gör såsen till en riktig fullträff!

Se Gert Klötzke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner liter
  • 75 g rörsocker
  • 75 g flytande honung
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 75 g dijonsenap
  • 150 g svensk senap
  • 5 dl rapsolja (eller solrosolja)
  • salt
  • 3-4 msk espresso, starkt och kallt
  • 1 msk farinsocker

Servering

  • 50 g färsk dill, liten knippa

Gör så här

  1. Blanda socker, honung, vinäger och senap i en rostfri bunke. Rör tills det blir slätt och sockret löst upp sig.
  2. Ta sedan fram en visp och vispa under tiden som du häller oljan droppvis ner i bunken. Vispa hela tiden tills all olja är nervispad i såsen.
  3. Smaka av och krydda med salt, kaffe och farinsocker samt eventuellt mer vinäger.
  4. Lägg därefter upp såsen i en väl rengjord glasburk.
  5. Ställ i kyl ett par dagar så att såsen får chans att mogna.

Servering

  1. Vänd ner finhackad dill i såsen.