Rårakor med jordärtskocka
Rårakor med jordärtskocka
9 ingredienser
25 min
Enkla, billiga och otroligt goda. Rårakor kan serveras med stekt bacon och lingonsylt, eller med kaviar, gräddfil och gräslök.
Ingredienser
- 1 gul lök (liten)
- 700 g jordärtskockor, skrubbade
- 2 ägg (stora)
- 1 dl vetemjöl
- 1 msk lönnsirap
- 1,5 tsk salt
- 0,5 krm cayennepeppar
- 0,5 dl olja
- 1 msk smör
Gör så här
- Skala och hacka löken och riv jordärtskockorna grovt, lägg i en skål. Vispa upp äggen och blanda ner dem i skålen. Rör ned mjölet och tillsätt lönnsirap. Krydda med salt och cayenne.
- Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Forma och stek rårakorna på låg- eller medelvärme gyllenbruna cirka 5 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett fat med en kökshandduk så att de får rinna av. Servera varma.