Skogshallon med citronkräm

koket.se
Skogshallon med citronkräm
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt

Skogshallon med citronkräm

Av: Gert Klötzke, Niclas Wahlström

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 m + tid i kyl

Förgyll dagen med den här enkla och goda desserten bestående av skogshallon med citronkräm.

Se Gert Klötzke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gelatinblad
  • 0,75 dl citronsaft
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g osaltat smör
  • 2 ägg
  • 2 msk yoghurt (10 %)
  • 12 mördegsskal (eller små pajskal)
  • 300 g hallon

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Blanda citronsaft, socker, smör och ägg i en kastrull. Sjud under omrörning till en slät kräm. Ta av från värmen.
  3. Ta upp gelatinbladet, krama ur och låt det smälta i krämen. Sila och ställ i kyl för att kallna.
  4. Blanda ner yoghurten i citronkrämen.
  5. Fördela citronkräm i botten på varje pajskal och garnera med hallon på toppen.