Stekt rödingfilé med grönsaksvinägrett
Stekt rödingfilé med grönsaksvinägrett
14 ingredienser
Man gör en syrlig vinägrett på en god olivolja och tärnar olika grönsaker som man fräser lätt. En fräsch rätt som spetsas till av gräslöken, mycket lätt att göra.
Ingredienser
- 4 rödingfiléer med skinn (à 175 g)
- 2 msk smör
- salt
- peppar
Grönsaksvinägrett
- 2 cm morot
- 2 cm palsternacka
- 2 schalottenlökar
- 1 salladslök
- 6-8 msk olivolja (eller kallpressad rapsolja)
- 1 tsk färsk pepparrot, riven
- 1 msk gräslök, finskuren
- salt
- peppar
Garnering
- salladsblad
Gör så här
- Skala och skär morot, palsternacka, lök och salladslök i små tärningar.
- Koka upp en kastrull med vatten, blanchera morots- och palsternackstärningarna
- i 30 sekunder.
- Häll av i durkslag och skölj i iskallt vatten.
- Blanda med de övriga ingredienserna till vinägretten, smaka av med salt
- och peppar.
- Hetta upp smöret i en stekpanna, stek fisken med skinnet neråt i ca
- 2 minuter.
- Vänd på fisken och stek i ytterligare ca 2 minuter. Salta och
- peppra.
- Servera med vinägretten och garnera ev. med några salladsblad.