Burgare på vildsvin

Burgare på viltsvin
Foto: TV4

Burgare på vildsvin

17 ingredienser

En hamburgare med vilda smaker serveras med en kall ostsås och ketchup gjord på röda vinbär.

Recept på vinbärsketchup

Ingredienser

portioner

Hamburgare

  • 500 g fett vildsvinskött, grovmalet
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, grovmalen (efter smak)
  • 1 msk bladperslija, finhackad

Kall ostås

  • 50 g färskost
  • 100 g cottage cheese
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Serveras med

  • 8 hamburgerbröd, små
  • 1 rödlök, skuren i tunna skivor
  • 8 skivor bacon, knaperstekt
  • 2 tomater, tunt skivade
  • rucolasallad

Gör så här

Hamburgare

  1. Blanda färs och kryddor.
  2. Forma till 8 hamburgare och stek eller grilla dem.

Ostsås

  1. Mixa alla ingredienser till såsen. Ställ kallt.
  2. Servera hamburgarna med oståsen tillbehören och gärna ketchup gjord på röda vinbär.