Grillad älgburgare med ciabattabröd och chilimajonnäs

Grillad älgburgare med ciabattabröd och chilimajonnäs
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Grillad älgburgare med ciabattabröd och chilimajonnäs

8

14 ingredienser

30 min

Mumsiga burgare på älgkött serveras i ciabattabröd med tomat, lök, fefferoni och chilimajonnäs. Får garanterat hela familjen på fall!

Ingredienser

portioner4
  • 600 g älgfärs, finmald
  • 4 ciabattabröd, färdigköpta ogräddade

Sås:

  • 2 dl majonnäs
  • 3 cl mörk rom (eller brandy)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk grön chilipuré (eller finhackad grön spansk peppar)
  • havssalt
  • vitpeppar
  • 1 gul lök (stor)
  • smör, till stekning
  • 1 bifftomat i skivor
  • inlagd fefferoni
  • rucolasallad
  • ev chips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör älgfärsen i en bunke och forma den till fyra runda burgare, så platta som det bara går.
  3. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skiva löken. Stek den hastig i en stekpanna, då blir den lite rundare i smaken.
  5. Grädda bröden i ugnen och dela dem på mitten.
  6. Grilla hamburgarna lätt rosa i het, belagd panna (eller på grillen) och krydda – men tänk på att det är chili både i såsen och som tillbehör.
  7. Fördela hamburgare, tomat, fefferoni, lök och rucola i bröden. Ringla såsen över, lägg på överdelen av bröden och servera eventuellt tillsammans med chips.