Gulaschsoppa på vildsvin
Gulaschsoppa på vildsvin
16 ingredienser
Vildsvinskött är mustigt och smakrikt. Det passar bra i en stark och het gulaschsoppa. Använd paprikapulver med drag i och kläm i rejält med tomatpuré. /Per - Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar.
Receptet är beräknat för 4-6 personer.
Läs mer om
.
Ingredienser
- 300 g vildsvinsstek (eller karré alt. märgpipa eller högrev av nötkött)
- 2 gula lökar
- 4 klyftor vitlök
- 4 fasta potatisar [400 g]
- 1 morot
- 3 msk smör (eller rapsolja)
- 2 tsk malen kummin
- 1 tsk malen mejram
- 3 msk paprikapulver
- 3 msk tomatpuré
- 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft
- 1,5 l oxbuljong
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Tillbehör
- gräddfil
- nybakat bröd
Gör så här
- Skär köttet i centimeterstora tärningar.
- Skala och hacka löken och vitlöken.
- Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
- Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
- Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
- Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
- Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
- Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
- Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.