Spröda saffransdrömmar

Spröda saffransdrömmar
Foto: Tv4
Fredrik Nylén porträtt
Fredrik Nylén porträtt

Spröda saffransdrömmar

6

7 ingredienser

30 m

”Spröda drömmar som bara blir helt ljuvligt gula och frasiga!” /Fredrik Nylén

Ingredienser

portioner20 kakor
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk vatten
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl matolja (eller rapsolja)
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Häll saffranet i botten på en bunke och ha i vattnet och låt det dra ett par minuter.
  3. Lägg i smör och socker i bunken och vispa samman så att du har en gyllengul röra.
  4. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda hjorthornssalt och vetemjöl och blanda i till en smidig deg.
  5. Rulla matskedsstora bollar av degen och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Låt kakorna kallna på plåten.