Se & gör: Lisas bästa pizzadeg
Se & gör: Lisas bästa pizzadeg
6 ingredienser
ca 3 h (inkl. jäsning)
Bästa receptet på pizzadeg från grunden! Baka ut till Lisas goda pizza bianco.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
Poolish
- 75 g vatten 28 grader
- 25 g jäst
- 75 g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalt
Bortgöring
- 325 g vetemjöl
- 175 g vatten
- 10 g havssalt
Gör så här
Poolish
- Kontrollera att vattnets temperatur är 28 grader.
- Lös upp jästen i vattnet och vispa in mjölet till en slät smet.
- Täck över med plastfilm och låt jäsa 60 minuter i rumstemperatur.
Bortgöring
- Häll mjöl och vatten i en degbunke.
- Tillsätt poolish och knåda degen på lägsta hastighet i 13 minuter.
- Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda degen ytterligare 7 minuter till en seg och elastisk deg.
- Lägg upp degen på ett mjölat arbetsbord och dela den i fyra lika stora bitar.
- Rulla till runda och spända bullar.
- Lägg en bakduk över och låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 timmar