Se & gör: Lisas bästa pizzadeg

koket.se
Lisas bästa pizzadeg
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Se & gör: Lisas bästa pizzadeg

6 ingredienser

ca 3 h (inkl. jäsning)

Bästa receptet på pizzadeg från grunden! Baka ut till Lisas goda pizza bianco.

Se Lisa Lemke laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Poolish

  • 75 g vatten 28 grader
  • 25 g jäst
  • 75 g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalt

Bortgöring

  • 325 g vetemjöl
  • 175 g vatten
  • 10 g havssalt

Gör så här

Poolish

  1. Kontrollera att vattnets temperatur är 28 grader.
  2. Lös upp jästen i vattnet och vispa in mjölet till en slät smet.
  3. Täck över med plastfilm och låt jäsa 60 minuter i rumstemperatur.

Bortgöring

  1. Häll mjöl och vatten i en degbunke.
  2. Tillsätt poolish och knåda degen på lägsta hastighet i 13 minuter.
  3. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda degen ytterligare 7 minuter till en seg och elastisk deg.
  4. Lägg upp degen på ett mjölat arbetsbord och dela den i fyra lika stora bitar.
  5. Rulla till runda och spända bullar.
  6. Lägg en bakduk över och låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 timmar