Saffranssnittar med pärlsocker
Saffranssnittar med pärlsocker
8 ingredienser
30 m
”Även flingsalt är galet gott på! Testa på några stycken och grädda båda sorterna på samma plåt.” /Fredrik Nylén
Ingredienser
- 0,5 g saffran
- 1 tsk vatten
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl pärlsocker
Gör så här
- Blanda saffran och alkohol/citron eller vatten i en bunke och låt stå cirka en kvart.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa samman smör, socker, saffran och sirap.
- Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
- Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
- Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel. Strö på pärlsocker.
- Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.