Saffranssnittar med pärlsocker

POPULÄRT
Saffranssnittar med pärlsocker
Foto: Tv4
Fredrik Nylén porträtt
Fredrik Nylén porträtt

Saffranssnittar med pärlsocker

14

8 steg att laga

8 ingredienser

30 m

”Även flingsalt är galet gott på! Testa på några stycken och  grädda båda sorterna på samma plåt.” /Fredrik Nylén

Ingredienser

portioner30 kakor
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk vatten
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda saffran och alkohol/citron eller vatten i en bunke och låt stå cirka en kvart.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa samman smör, socker, saffran och sirap.
  4. Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
  5. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel.  Strö på pärlsocker.
  7. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  8. Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer