Hur bakar man kalljästa frallor?
Hur bakar man kalljästa frallor?
10 ingredienser
45 m + 8 h
Med kalljästa frallor slipper du gå upp i ottan för att få nybakat bröd till frukost. Sväng ihop dem på kvällen så är det bara att stoppa in i ugnen på morgonen. Titta på klippet för att se hur du gör.
Se Caroline Ahlqvist laga receptet

Ingredienser
- 3 dl vatten, ljummet
- 2 msk olja
- 20 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 5 dl dinkelmjöl
- 2 dl rågsikt
- äggvita
- solroskärnor
- sesamfrön
Gör så här
- Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och mjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
- Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, täck med plastfilm. Ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
- Blanda ut äggvitan med lite salt och vatten, pensla och strö över sesamfrön och solrosfrön.
- Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, 175 grader.