Frossa i vårens primörer

Primörer - vårens första skörd av grönsaker. Späda, färgglada, krispiga och underbara. Det är något speciellt med vårens första primörer, det är hoppet om ljusare tider, smakrik mat i säsong och ändlösa middagar i vårvärmen. Här har vi samlat våra favoritprimörer och smarriga recept på dem.

Tips när du ska tillaga primörer:

  • Skalet är ofta tunt - du behöver därför inte skala primörerna utan endast skölja av dem lätt innan tillagning. 
  • Primörer är goda som de är, du behöver egentligen inte tillaga dem. Men om du vill göra det - koka upp vatten och salta lätt, tillsätt sedan primörerna. Koka snabbt, gärna endast några sekunder. För lång tillagning drar ut smak, färg och spänst från primörerna vilket vi givetvis inte vill! Tillaga precis innan servering och servera med en bit kött, fisk eller bara precis som de är!

Söta sockerärtor

Ramslök - så magiskt gott

Magiska morötter

Rabarber - en stående vårfavorit

Smarrigt med sparrIs

Knipplök - så sött och gott

Gott med krispiga rädisor

Lite senare säsong men given plats på listan - färskpotatis