Curryrostade morötter med pistage och aprikoser

POPULÄRT
Curryrostade morötter med pistage och aprikoser
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Curryrostade morötter med pistage och aprikoser

18

14 ingredienser

Lättlagad vegorätt med helbakade morötter serverade med couscous, currymajo, aprikoser och pistagenötter. 

Ingredienser

portioner4
  • 8 morötter, skalade (stora)
  • 2 klyftor vitlök, grovhackade
  • 100 g smör
  • 4 tsk curry
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 port couscous
  • 1 dl pistagenötter, rostade och grovt hackade
  • 1 dl torkade aprikoser, tärnade
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 2 msk honung
  • 2 msk citronsaft
  • 1 kruka dill
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Fräs vitlök, chiliflakes och curry i smöret i en stekpanna som tål ugnsvärme.
  3. Lägg morötterna i stekpannan och låt steka med några minuter. Salta.
  4. Ställ pannan i ugnen och tillaga tills morötterna är mjuka men en liten kärna kvar i mitten, det tar alltifrån 20-45 minuter beroende på morötternas storlek.
  5. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  6. Blanda majonnäs med lite av currysmöret från morötterna samt curry, citronsaft och honung till en slät sås. Smaka av med salt.
  7. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Lägg upp couscousen på ett stort fat.
  8. Skär morötterna i skivor. Lägg dessa ovanpå couscousen och skeda över smöret. Toppa med aprikoser, pistagenötter, majonnäs och till sist plockad dill.