Pavlova med rabarberkompott och sirapsrostade nötter

koket.se
Pavlova med rabarberkompott och sirapsrostade nötter Dansukker
Foto: Köket.se

Pavlova med rabarberkompott och sirapsrostade nötter

16 ingredienser

1 h 30 min

Det här är den godaste tårtan vi någonsin ätit! En garanterad succé till studenten, midsommar eller sommarminglet.

Testa Dansukker Syltsocker!
Dansukker produkt syltsocker NY 2024

Testa Dansukker Syltsocker!

Med hjälp av Syltsocker gör du din egen sylt eller marmelad på några minuter.

Läs mer

logo

Ingredienser

Pavlova

  • 4 äggvitor
  • 0,5 krm salt
  • 2,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk majsstärkelse

Rabarberkompott

  • 400 g rabarber
  • 1 dl Dansukker Syltsocker
  • 1-2 msk vatten
  • 400 jordgubbar

Sirapsrostade nötter

  • 75 g blandade nötter (förslagsvis pistage och pecan)
  • 1 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 1 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • flingsalt

Topping

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Pavlova

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Marängen blir bäst om äggvitorna är rumstempererade. Vispa dem till ett mjukt skum tillsammans med saltet.
  3. Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills sockret har löst upp sig helt. Tillsätt vinäger och majsstärkelse och vänd försiktigt ner det i marängen med en slickepott.
  4. Lägg upp marängen på ett bakplåtspapper och forma till en tårtbotten.
  5. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och sänk temperaturen till 125 grader med en gång. Grädda i 90 minuter.
  6. Stäng av ugnen och låt marängen svalna helt i ugnen.

Rabarberkompott

  1. Skölj rabarbern och skär den i 2 cm stora bitar. Låt alla ingredienserna till kompotten förutom jordgubbarna koka upp i en kastrull. Koka i ett par minuter tills rabarbern mjuknat, men inte fallit sönder.
  2. Låt svalna och vänd sedan i delade jordgubbar.

Sirapsrostade nötter

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda nötterna med sirap, ljust muscovadosocker och lite flingsalt i ugnsform.
  2. Rosta i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills det börjar få färg och sirapen har karamelliserats. Låt svalna.

Montering

  1. Vispa grädden fluffigt och tillsätt vaniljsocker. Bre ut grädden över marängen. Toppa med rabarberkompotten och de sirapsrostade nötterna. Garnera med lite citronmeliss.
TIPS!
Fler tips!
Drömmiga rabarberrutor Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler härliga bakrecept från Dansukker.

Läs mer