Stekt torsk med sötsyrlig dillsås och färskpotatis
Stekt torsk med sötsyrlig dillsås och färskpotatis
13 ingredienser
40 min
Tareq lagar stekt torsk, ljummen potatis- och rädissallad samt en sötsyrlig kall dillsås - en vardagsmiddag som i all sin enkelhet blir fantastiskt god!
Se Tareq Taylor laga receptet

Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- 2-4 msk smör
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 tsk ättiksprit 12 %
- 2 msk flytande honung
- 0,5 tsk salt
- 1 knippe dill
- 0,5 knippe gräslök
- 2 tsk dijonsenap
- 600 g färskpotatis
- 100 g rädisa (gärna med blasten kvar)
Gör så här
- Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Blanda samman yoghurt, ättika, honung, dijonsenap och salt i en bunke. Justera syra och sälta så att det passar just dig.
- Hacka hälften av all dill och gräslök. Blanda samman med såsen.
- Skär torsken i jämnstora portionsbitar.
- Olja den sida av fisken som ska vara uppåt vid servering.
- Strö ut lite flingsalt i en het stekpanna.
- Lägg i fisken och stek några minuter. Vänd och tillsätt någon matsked smör, ös torsken med fettet under stekningens gång.
- Ta fisken från värmen strax innan den är helt färdig. Låt ligga kvar i pannan fram till servering.
- Skölj, torka och hacka blasten från rädisorna fint. Dela rädisorna. Häll av potatisen.
- Lägg en klick smör och rädisorna samt blast i den varma potatisen.
- Lägg upp fisk, potatis och sås på tallrikar. Dekorera med resterande dill och gräslök.