• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Stekt torsk med sötsyrlig dillsås och färskpotatis

POPULÄRT
Stekt torsk med sötsyrlig dillsås och färskpotatis
Foto: TV4
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Stekt torsk med sötsyrlig dillsås och färskpotatis

11 steg att laga

13 ingredienser

40 min

Tareq lagar stekt torsk, ljummen potatis- och rädissallad samt en sötsyrlig kall dillsås - en vardagsmiddag som i all sin enkelhet blir fantastiskt god!  

 

Kökets shop

Tareqs nya kokbok

Det goda livet

Tareq Taylor, Sara Ask

259 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g torskfilé
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 2-4 msk smör
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk ättiksprit 12 %
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe dill
  • 0,5 knippe gräslök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 600 g färskpotatis
  • 100 g rädisa (gärna med blasten kvar)

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Blanda samman yoghurt, ättika, honung, dijonsenap och salt i en bunke. Justera syra och sälta så att det passar just dig.
  3. Hacka hälften av all dill och gräslök. Blanda samman med såsen.
  4. Skär torsken i jämnstora portionsbitar.
  5. Olja den sida av fisken som ska vara uppåt vid servering.
  6. Strö ut lite flingsalt i en het stekpanna.
  7. Lägg i fisken och stek några minuter. Vänd och tillsätt någon matsked smör, ös torsken med fettet under stekningens gång.
  8. Ta fisken från värmen strax innan den är helt färdig. Låt ligga kvar i pannan fram till servering.
  9. Skölj, torka och hacka blasten från rädisorna fint. Dela rädisorna. Häll av potatisen.
  10. Lägg en klick smör och rädisorna samt blast i den varma potatisen.
  11. Lägg upp fisk, potatis och sås på tallrikar. Dekorera med resterande dill och gräslök.