Grillad entrecôte med örtsmör och potatissallad

Grillad entrecôte med örtsmör och potatissallad
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Grillad entrecôte med örtsmör och potatissallad

6

22 ingredienser

40 min

Isabella delar med sig av ett smakrikt och lyxigt middagstips med grillad entrecôte. Tiill köttet serverar hon ett örtigt smör och en fräsch potatissallad toppad med krispigt stekt pancetta. Tips! Servera potatissalladen rumsvarm då smakar den mer. 

Ingredienser

portioner4
  • 4 skivor entrecôte, gärna marmorerad med mycket fett
  • salt
  • peppar

Örtsmör

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka persilja
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • 1 citron, finrivet skal
  • salt
  • peppar

Potatissallad

  • ca 10 potatisar, kokta och skalade
  • 1 knippe gräslök
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1 burk kapris (à 100 g)
  • 100 g sockerärtor
  • 65 g babyspenat
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 1 citron, saften
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 200 g pancetta, tärnad

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills smöret är grönt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt stå i rumstemperatur till servering så är det enkelt att forma ett snyggt ägg av smöret.
  3. Skär potatisen i bitar. Hacka persiljan och skär gräslöken fint.
  4. Stek pancettan i en stekpanna tills helt krispig. Häll av fettet och låt svalna på hushållspapper.
  5. Koka sockerärtorna i några minuter i saltat vatten tills mjuka med ändå med tuggmotstånd.
  6. Blanda potatisen med rikligt med olivolja, salt, peppar, hälften av örterna, sockerärter, kapris, spenat, lök och citronsaft. Smaka av.
  7. Lägg upp potatissalladen på ett vackert fat och toppa med pancetta, färska örter och olivolja.
  8. Salta och peppra köttet. Grilla entrecoten.
  9. Servera grillad entrecôte med potatissallad och örtsmör.