Enkel rabarberdessert i glas
Enkel rabarberdessert i glas
14 ingredienser
Lättlagad och ljuvligt god dessert där tre komponenter varvas snyggt i glas. I botten ett krispigt smul på mandel och havregryn, därefter ett krämigt fluff med vanilj och mascarpone och på toppen en kardemummakryddad rabarberkompott.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Rabarberkompott
- 100 g rabarber
- 50 g syltsocker
- 1 msk vatten
- 0,5 tsk kardemummakärnor, stötta
Mandel- och havresmul
- 50 g smör
- 25 g havregryn
- 25 g mandelspån
- 50 g strösocker
- 50 g vetemjöl
Mascarponekräm
- 250 g mascarpone
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Till garnering
- färsk citronmeliss (eller färsk mynta)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj rabarbern och skär i mindre bitar.
- Lägg rabarber i en kastrull tillsammans med syltsocker, vatten och kardemumma. Låt sjuda 4-5 minuter tills rabarbern är mjuk men inte helt sönderkokt.
- Blanda allt till smulet i en bunke. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 16-18 minuter eller tills smulet fått fin färg, rör om efter halva tiden.
- Blanda mascarpone, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt.
- Varva smul, kräm och rabarberkompott i fina glas och dekorera med kryddgrönt.