Somrig primörpytt med flankstek och kantareller

Somrig primörpytt med flankstek och kantareller
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Somrig primörpytt med flankstek och kantareller

12 ingredienser

30 m

En supergod sommarpytt på primörer, mör och fin flankstek och färska kantareller. Servera gärna tillsammans med Ernsts tomat- och sardellketchup och örtsås på vita bönor.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 blomkål (litet)
  • 10 färskpotatisar
  • 10 små späda morötter
  • 1 knippe knipplök
  • 1 knippe grön sparris
  • 200 g färska kantareller (dela de stora svamparna)
  • olja, till stekning
  • 4 heta korvar
  • 400 g flankstek
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka persilja

Gör så här

  1. Förväll blomkålen och koka färskpotatisen.
  2. Dela alla grönsaker i grovt. Fräs potatis, blomkål, morötter, lök och svamp tillsammans med lite olja i en stor varm panna.
  3. Skär korven i slantar och stek med grönsakerna.
  4. Skär flanksteken mot fibrerna och stek separat i några minuter. Akta så det inte går för länge, för då kan det bli segt. Blanda sedan köttet med resten av grönsakerna och korven.
  5. Lägg ned sparrisen mot slutet. Den ska bara fräsa med en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera med färsk bladpersilja.