Tomat- och sardellketchup

43 röster
6
Tomat- och sardellketchup
Foto: Mikael Göransson/TV4
6
6 portioner

Du behöver

  • ca 200 g körsbärstomater
  • 1 gul lök (eller 2 färsklökar)
  • rapsolja, till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe oregano
  • 3-5 sardellfiléer (efter tycke)
  • 2 msk honung
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • 4 msk kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Dela tomaterna och skriva löken lök. Hetta upp en panna med olja och fräs mjuka.
  2. Tillsätt tomatpurén och lägg ner vitlöksklyftan hel. Låt fräsa någon minut.
  3. Tillsätt oregano, hela sardellfiléer, honung och balsamvinäger. Fräs tills allt blir mjukt. Salta och peppra.
  4. Tag av från värmen, tillsätt rapsoljan och mixa till en såsig konsistens.
3 augusti 2017