Tomat- och sardellketchup

Tomat- och sardellketchup
Foto: Mikael Göransson/TV4
6

Du behöver

  • ca 200 g små tomater
  • 1 gul lök eller 2 färsklökar
  • rapsolja, till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe oregano
  • 3-5 sardellfiléer (efter tycke)
  • 2 msk honung
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 4 msk kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Dela tomaterna och skriva löken lök. Hetta upp en panna med olja och fräs mjuka.
  2. Tillsätt tomatpurén och lägg ner vitlöksklyftan hel. Låt fräsa någon minut.
  3. Tillsätt oregano, hela sardellfiléer, honung och balsamvinäger. Fräs tills allt blir mjukt. Salta och peppra.
  4. Tag av från värmen, tillsätt rapsoljan och mixa till en såsig konsistens.
Kommentera receptet

Fler goda recept