Färskpotatissallad med romröra

Abba färskpotatissallad med romröra
Foto: Angelica Söderberg

Färskpotatissallad med romröra

15 ingredienser

25 min

En underbart fräsch sallad på färskpotatis och primörer. Servera gärna med bitar av matjessill på salladen.

Ingredienser

portioner

Färskpotatissallad

  • 65 g sallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe rädisa
  • 150 g sockerärtor
  • 50 g ärtskott
  • 1 rödlök, stor
  • 1 kruka gräslök
  • 1-2 msk solrosolja

Romröra

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 80 g Abba caviar röd finkornig rom (1 burk)
  • salt
  • peppar
  • 1-2 msk citronsaft

Serveringsförslag

  • 1 burk Abba klassisk matjes

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen (om du behåller skalet, skrubba potatisen innan).
  2. Blanda ihop alla ingredienser till romröran, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Toppa med lite rom.
  3. Skiva rödlöken, dela potatisen i mindre bitar samt dela rädisorna på mitten. Blanda ihop alla ingredienser till salladen på ett stort fat. Ringla över lite olivolja och om önskas lägg på skivade bitar av matjessill.
TIPS!