Färskpotatissallad med romröra

Foto: Angelica Söderberg
Färskpotatissallad med romröra
15 ingredienser
25 min
En underbart fräsch sallad på färskpotatis och primörer. Servera gärna med bitar av matjessill på salladen.
Ingredienser
Färskpotatissallad
- 65 g sallad
- 1 kg färskpotatis
- 1 knippe rädisa
- 150 g sockerärtor
- 50 g ärtskott
- 1 rödlök, stor
- 1 kruka gräslök
- 1-2 msk solrosolja
Romröra
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 dl majonnäs
- 80 g Abba caviar röd finkornig rom (1 burk)
- salt
- peppar
- 1-2 msk citronsaft
Serveringsförslag
- 1 burk Abba klassisk matjes
Gör så här
- Koka färskpotatisen (om du behåller skalet, skrubba potatisen innan).
- Blanda ihop alla ingredienser till romröran, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Toppa med lite rom.
- Skiva rödlöken, dela potatisen i mindre bitar samt dela rädisorna på mitten. Blanda ihop alla ingredienser till salladen på ett stort fat. Ringla över lite olivolja och om önskas lägg på skivade bitar av matjessill.
TIPS!