En älskad sillklassiker tillverkad av högsta kvalitét och lagrad i bergsrum i Kungshamn.
Läs mer
Ingredienser
Färskpotatissallad
65 g sallad
1 kg färskpotatis
1 knippe rädisa
150 g sockerärtor
50 g ärtskott
1 rödlök, stor
1 kruka gräslök
1-2 msk solrosolja
Romröra
2 dl crème fraîche
0,5 dl majonnäs
80 g Abba caviar röd finkornig rom (1 burk)
salt
peppar
1-2 msk citronsaft
Serveringsförslag
1 burk Abba klassisk matjes
Gör så här
Koka färskpotatisen (om du behåller skalet, skrubba potatisen innan).
Blanda ihop alla ingredienser till romröran, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Toppa med lite rom.
Skiva rödlöken, dela potatisen i mindre bitar samt dela rädisorna på mitten. Blanda ihop alla ingredienser till salladen på ett stort fat. Ringla över lite olivolja och om önskas lägg på skivade bitar av matjessill.