Abba midsommar nyabba_logo2_svg

Midsommarfest! Här är 9 oslagbara tips!

Äntligen midsommar! Men många av oss jobbar in i det sista och visst kan det vara svårt att hitta inspirationen för få den där perfekta midsommarfesten? Vi hjälper dig på traven med dessa 9 populära, enkla och smarta tips!

Gör det enkelt för dig med smarta dukningsknep, de bästa sillrecepten och lättlagade bufférätter. Med små medel kan du få till en riktigt härlig midsommarfest!

Bjud på silltårta

Ja, jordgubbstårta är en självklarhet på midsommarbordet. Men vi vill verkligen slå ett slag för den här himmelskt goda silltårtan! När du väl testat vågar vi lova att den kommer få en lika självklar plats på midsommar som jordgubbstårtan. 
Här hittar du receptet

Abba midsommar ny

Sätt ett färgtema

Satsa på ett färgtema. Vitt och blått med gula detaljer känns svensk midsommar. Klipp ut trianglar ur vita papper och låt barnen dekorera dem, sedan är det bara att tejpa eller nita fast dem på en tråd - en festlig vimpel tackar man inte nej till!

Klassisk gubbröra

Välkomstmingel med med gubbröra

Välkomna gästerna med små goda snittar med klassisk gubbröra. En perfekt rätt för att hamna i midsommarstämning. Den går såklart lika bra att servera i glasburk intill sillbuffén.

...eller kärringröra i glas!

Gubbröra i all ära... men har du testat kärringröra? En krämig röra på kallrökt lax och örter toppad med rom. Servera i snygga glas för en extra festlig touch! Se recept.


Tips! Gör midsommarfesten extra smidig: Köp hem rätterna via Matspar.se


Dekorera potatis

Dekorera potatisen

Färskpotatis är ett måste till midsommar! Dekorera med dill och blommor - det blir extra vackert på midsommarbordet!

Abba sillburkar på fat NY 2023 utan MSC

Sill - såklart!

Ingen midsommar utan sill! Hinner du inte lägga in egen sill finns det massor med goda sillsorter från Abba att duka fram. Testa någon av de goda sillnyheterna från Abba till midsommarbuffén! Chili Aioli, Västkust majo eller Branteviksill.

Vill du göra en egen sill hittar du alla våra goda recept här >>

Paj, bröd och matiga tillbehör

Fyll ut buffébordet med matiga pajer, potatis, matiga sallader och brytbröd. Det är mättande, enkelt att göra och billigt när ni blir många gäster. Prova den här Västerbottenspajen med krämig romsås - den är SÅ god! Klicka här för recept!

Skärgårdsbruschetta

Snittar till snapsen

Toppa snapsglasen med läckra små minibruschettas med en krämig- rom och räkröra - det gör snapsvisan extra festlig och god! Klicka här för receptet!

Abba sillsticks ny

Krispiga kontraster

Sill och potatis är ett måste på midsommar! Men prova servera sill på fler sätt. Den mjuka, salta sillen gör sig perfekt på ett krispigt tilltugg - som de här knäckesticksen med potatis och avokado. Se hela receptet här.

Bind en midsommarkrans

En midsommarkrans är lika vacker i håret som ett inslag i midsommarukningrn. Får du panik av att trassla med trötta, långa blomstjälkar som blir en sladdrig krans? Blåbärsris är både stabilt och enkelt att binda en krans av. Bind med ståltråd eller en tjockare tråd. Har du ett blått och gult band - perfekt, mer midsommar än så blir det inte!

Mer inspiration från Abba

Foto: Angelica Söderberg

Populära sillrecept

Abba Asiatisk sill i glas - neutral
Abba västerbottenssill NY 2021
Abba Enkel och snabb skärgårdssill 2021
Abba krämig romsill
ENKELT
Abba blinier med romröra
Abba fetaostsill
POPULÄRT
Abba wasabisell
Abba Vitlök- och basilikasill variant