En både vacker och vansinnigt god silltårta med stenbitsrom. Piffa tårtan med allt från penséer till gräslök, rödlök, rädisor eller annan valfri dekoration. En riktig succérätt till midsommar eller påsk.
gräslök (rädisor, dill, rödlök eller annan valfri dekoration)
Gör så här
Smält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter.
Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen.
Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om.
Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen.
Garnera med stenbitsrom från Abba på tårtan och dekorera med skivade rädisor, hackad rödlök och gräslök.