• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Silltårtan alla vill ha receptet på!

29 röster
30 m + vila i kyl
10-12
Abba silltårta NY
Foto: Angelica Södeberg

Kungshamn, lagrad i bergrum, kunskap, högsta kvalité, lagras likt fint vin.

Abba matjes
30 m + vila i kyl
10-12

Du behöver

  • 250 g kavring
  • 75 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 2 förp Abba klassisk matjes
  • 0,5 rödlök
  • 2 ägg, hårdkokta och finhackade
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kvarg
  • 4-5 färskpotatisar, små-medelstora, kokta
  • 2 förp Abba vit ishavsrom
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Smält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter.
  2. Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen.
  5. Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om.
  6. Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen.
  7. Garnera valfritt tjockt lager ishavsrom från Abba på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor.
Tips!
Abba crustad med pepparrotskräm och caviertop

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!


3 juni 2016