Silltårtan alla vill ha receptet på!

Abba silltårta NY
Foto: Angelica Södeberg

Silltårtan alla vill ha receptet på!

29

7 steg att laga

11 ingredienser

30 m + vila i kyl

En både vacker och vansinnigt god silltårta med vit rom och söta granatäpplekärnor. Piffa tårtan med penséer - perfekt dekoration eftersom de även är ätbara.

Sugen på fler goda sillrecept? Prova:

Somrig & enkel matjestårta
SOS - sommarfest på 5 minuter
Polka - och pepparrotssill

Abba matjes

Kungshamn, lagrad i bergrum, kunskap, högsta kvalité, lagras likt fint vin.

Ingredienser

portioner10 - 12 portioner
  • 250 g kavring
  • 75 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 2 förp Abba klassisk matjes
  • 0,5 rödlök
  • 2 ägg, hårdkokta och finhackade
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kvarg
  • 4-5 färskpotatisar, små-medelstora, kokta
  • 2 förp Abba vit ishavsrom
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Smält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter.
  2. Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen.
  5. Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om.
  6. Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen.
  7. Garnera valfritt tjockt lager ishavsrom från Abba på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor.
TIPS!
Abba crustad med pepparrotskräm och caviertop

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!