På matspar.se kan du prisjämföra receptets totalpris och enkelt klicka hem samtliga ingredienser.
Läs mer
Ingredienser
200 g Västerbottensost, grovriven
pajdeg, färdig
2 dl mjölk (eller vispgrädde)
2 ägg
salt
peppar
Romsås
80 g Abba caviar röd finkornig rom, röd eller svart (valfri sort)
1,5 dl crème fraîche
1,5 dl gräddfil
1 msk citronsaft
salt
vitpeppar
Till dekoration
0,5 dl gräslök, hackad
1 rödlök, skivad
1 knippe ärtskott
Gör så här
Romsås
Blanda rom, gräddfil, crème fraîche i en skål och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Spara lite rom till garnering. Förvara i kyl fram till servering.
Västerbottenspaj
Tryck ut den färdiga degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ den i kylen i cirka 20-30 minuter.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter, ta ut och låt pajskalet svalna.
Blanda ägg, mjölk, Västerbottensost, salt och peppar. Häll blandningen över pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 25- 30 minuter.
Skiva tunna skivor rödlök och hacka gräslöken. Dekorera sedan pajen med rödlök, gräslök och romsåsen. Och några fina gröna kvistar och blommor på sidan skapar fin midsommarkänsla.