• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vitlök - & basilikasill

Abba basilikasill
Foto: Abba
Abba logga 2020 mörkblå
Abba logga 2020 mörkblå

Vitlök - & basilikasill

4 steg att laga

8 ingredienser

5 m + vila i kyl

En mjuk och krämig sill med smak av vitlök och basilika - kan det bli bättre? Passar perfekt på sillbordet både till nationaldagen, midsommar och jul.... eller varför inte en helt vanlig sommardag?

Sugen på fler sillrecept? Prova den här:

Somrig apelsinsill


Kungshamn, lagrad i bergrum, kunskap, högsta kvalité, lagras likt fint vin vin, gör din egen sill - snabbt och smidigt!

Abba 5 minuterssill produkt

Ingredienser

  • 1 förp Abba sill på 5 minuter
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk limefrukt, pressad samt rivet skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 krm havssalt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av lite. Skär sillen i centimetertjocka bitar.
  2. Hacka basilikan grovt.
  3. Blanda crème fraiche, majonäs, lime, vitlök, salt och peppar i en bunke.
  4. Varva sill, basilika och crème fraicheblandningen i en burk. Sätt på lock och låt stå minst ett dygn i kyl före servering.
Tips!
Abba Enkel och snabb skärgårdssill

Abba tipsar!

Vill du ha fler goda recept med sill? Klicka här!