Vitlök - och basilikasill

Foto: Köket
Vitlök - och basilikasill
8 ingredienser
5 m + vila i kyl
En mjuk och krämig sill med smak av vitlök och basilika - kan det bli bättre? Passar perfekt på sillbordet både till nationaldagen, midsommar och jul.... eller varför inte en helt vanlig sommardag?
Ingredienser
- 1 förp Abba 5-minuterssill hela filéer
- 1 kruka färsk basilika
- 3 dl crème fraîche
- 1 msk majonnäs
- 0,5 limefrukt, pressad samt rivet skal
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 krm havssalt
- 0,5 krm svartpeppar
Gör så här
- Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av lite. Skär sillen i centimetertjocka bitar.
- Hacka basilikan grovt.
- Blanda crème fraiche, majonäs, lime, vitlök, salt och peppar i en bunke.
- Varva sill, basilika och crème fraicheblandningen i en burk. Sätt på lock och låt stå minst ett dygn i kyl före servering.
TIPS!
Bra val med Abba!

Bra val med Abba!
Vi har även beräknat klimatavtryck på vår sill - se vår stämpel "lågt klimatavtryck" på förpackningen!
Läs mer