Vitlök - & basilikasill

47 röster
5 m + vila i kyl
4
Abba basilikasill
Foto: Abba
5 m + vila i kyl
4

Du behöver

  • 1 förp Abba sill på 5 minuter
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk limefrukt, pressad samt rivet skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 krm havssalt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av lite. Skär sillen i centimetertjocka bitar.
  2. Hacka basilikan grovt.
  3. Blanda crème fraiche, majonäs, lime, vitlök, salt och peppar i en bunke.
  4. Varva sill, basilika och crème fraicheblandningen i en burk. Sätt på lock och låt stå minst ett dygn i kyl före servering.
2 juni 2016