Ugnspannkaka med morötter
Ugnspannkaka med morötter
10 ingredienser
45 min
Receptet är ur boken "Det goda livet". Boosta en klassiker. Ugnspannkakan vinner i smak och färg med några rivna morötter i smeten.
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl, eller siktat dinkelmjöl
- 1,5 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 3 dl morot, finrivna eller andra rotfrukter
- smör, till långpannan
- persilja, hackad (att toppa med, valfritt
Rårörda lingon
- 225 g lingon, frysta
- 0,75 dl strösocker
Till servering
- vitkål
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader, varmluft. Smöra en ugnsform som är cirka 20 × 30 centimeter.
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken. Blanda ner morotsrivet.
- Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills pannkakan fått färg och är klar.
Rårörda lingon
- Lägg frysta lingon i en skål. Rör ihop med strösocker och låt stå och tina en stund.
- Servera pannkakan direkt, med rårörda lingon (eller lingonsylt) och gärna vitkålssallad.