Ugnspannkaka med morötter

Ugnspannkaka med morot
Foto: Helén Pe
Tareq Taylor porträttSara Ask
Tareq Taylor porträttSara Ask

Ugnspannkaka med morötter

21

10 ingredienser

45 min

Receptet är ur boken "Det goda livet". Boosta en klassiker. Ugnspannkakan vinner i smak och färg med några rivna morötter i smeten.

Ingredienser

portioner4
  • 3 dl vetemjöl, eller siktat dinkelmjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl morot, finrivna eller andra rotfrukter
  • smör, till långpannan
  • persilja, hackad (att toppa med, valfritt

Rårörda lingon

  • 225 g lingon, frysta
  • 0,75 dl strösocker

Till servering

  • vitkål

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader, varmluft. Smöra en ugnsform som är cirka 20 × 30 centimeter.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken. Blanda ner morotsrivet.
  3. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills pannkakan fått färg och är klar.
  4. Rårörda lingon
    Lägg frysta lingon i en skål. Rör ihop med strösocker och låt stå och tina en stund.
  5. Servera pannkakan direkt, med rårörda lingon (eller lingonsylt) och gärna vitkålssallad.
TIPS!
läs mer
Färga ägg naturligt

Påsktips i köket!

Koka perfekta ägg, påskdukning och fina fjädrar

Läs mer