Sockerstekt grön sparris med rabarber

Sockerstekt grön sparris med rabarber
Foto: Tv4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Sockerstekt grön sparris med rabarber

0

9 ingredienser

20 m + 2 h

Sockerstekt grön sparris med rabarber, vaniljglass och hasselnötter blir en ljuvlig dessert!

Ingredienser

portioner4
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 vaniljstång, urgröpt
  • 2 rabarber, skalade och trimmade
  • 40 g smör
  • 3 msk rörsocker
  • 12 gröna sparrisar, skalade
  • 0,5 dl hasselnötter
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten och vanilj, låt kallna helt.
  2. Skär rabarbern i slantar och lägg i vaniljsockerlagen, låt dra några timmar.
  3. Värm smöret i stekpanna på hög värme. När smöret tystnar så häll i sockret och låt det smälta ut i smöret.
  4. Lägg i sparrisen och låt steka, eller nästan koka, i sockersmöret några minuter. Strössla hasselnötterna över mot slutet och låt koka med några sekunder.
  5. Lägg upp sparrisen på ett fat direkt med allt från stekpannan. Häll av sockerlagen från rabarbern och servera varma direkt med vaniljglass.