Vårprimörer med ramslöksemulsion, ägg 63 grader och citron

Vårprimörer med ramslöksemulsion, ägg 63 grader och citron
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Vårprimörer med ramslöksemulsion, ägg 63 grader och citron

16 ingredienser

1 h 30 m

En riktigt härlig och fräsch rätt med vårprimörer när de är som bäst. Tillsammans med ägg och ramslöksemulsion blir det är en riktigt lyxig rätt!

Ingredienser

portioner

Vårprimörer

  • 1 spetskål
  • 2 morötter
  • 2 knipplök (röd eller gul)
  • 100 g rapsskott
  • 8 gröna sparrisar
  • salt
  • 1 citron
  • 4 msk rapsolja

Ägg 63 grader

  • 4 ägg

Ramslöksemulsion

  • 100 g ramslök
  • 50 g spenat
  • 2 äggulor
  • 3 msk champagnevinäger
  • 3 dl matolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att ställa in cirkulatorn på 63 grader.

Vårprimörer

  1. Skala grönsakerna och slanta samtliga dem i lite större bitar.
  2. Blanchera alla grönsaker förutom spetskålen, tänk på att salta vattnet ordentligt.
  3. Tiden för grönsakerna kommer vara lite varierad, men utgå från att alla ska vara ordentligt kokta men med lite krisp kvar, kyl ner efter kokning i isbad.
  4. Riv skalet från citronen och pressa ut juicen. Blanda sedan det med rapsoljan och marinera de kokta grönsakerna.

Ägg 63 garder

  1. Lägg ner äggen i det varma vattnet i ca 45 minuter.

Ramslöksemulsion

  1. Mixa ramslök, spenat, äggula och vinäger. Montera i matoljan.
  2. Smaka av med salt och peppar.