Vårprimörer med ramslöksemulsion, ägg 63 grader och citron

10 röster
1 h 30 m
4
Vårprimörer med ramslöksemulsion, ägg 63 grader och citron
Foto: Tv4

En riktigt härlig och fräsch rätt med vårprimörer när de är som bäst. Tillsammans med ägg och ramslöksemulsion blir det är en riktigt lyxig rätt!

Visa mer
1 h 30 m
4
4 portioner

Du behöver

Vårprimörer

  • 1 spetskål
  • 2 morötter
  • 2 knipplök (röd eller gul)
  • 100 g rapsskott
  • 8 grön sparris
  • salt
  • 1 citron
  • 4 msk rapsolja

Ägg 63 grader

  • 4 ägg

Ramslöksemulsion

  • 100 g ramslök
  • 50 g spenat
  • 2 äggulor
  • 3 msk champagnevinäger
  • 3 dl matolja
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att ställa in cirkulatorn på 63 grader.
  2. Vårprimörer
    Skala grönsakerna och slanta samtliga dem i lite större bitar.
  3. Blanchera alla grönsaker förutom spetskålen, tänk på att salta vattnet ordentligt.
  4. Tiden för grönsakerna kommer vara lite varierad, men utgå från att alla ska vara ordentligt kokta men med lite krisp kvar, kyl ner efter kokning i isbad.
  5. Riv skalet från citronen och pressa ut juicen. Blanda sedan det med rapsoljan och marinera de kokta grönsakerna.
  6. Ägg 63 garder
    Lägg ner äggen i det varma vattnet i ca 45 minuter.
  7. Ramslöksemulsion
    Mixa ramslök, spenat, äggula och vinäger. Montera i matoljan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
6 april 2019

Laddar fler recept...