I samarbete med Dave and Jon's

Havresallad med honungsrostade morötter, rödbetor och bondbönor

0 röster
25 min
4

En riktigt god och mättande sallad som får extra krisp på toppen med de rostade bondbönorna från Dave and Jon's.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g kokt mathavre
  • ca 6 morötter, skurna i 4 delar (mediumstora)
  • 2-3 palsternackor (små)
  • 3 kokta rödbetor, skurna i klyftor
  • 100 g Dave & Jon's bondbönor Sourcream & onion
  • ca 40 g machesallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att klyva morötterna och palsternackorna på längden i långa smala stjälkar. Lägg på ugnsplåt med papper, ringla över olivolja, honung och flingsalt. Rosta i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de är mjuka. Ta ut och låt svalna något.
  2. Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet. Skiva de kokta rödbetorna och lägg upp allt på ett stort fat, mathavre, machesallat, morötter, palsternackor och strö över de krispigt rostade bondbönorna från Dave & Jon's.

Laddar fler recept...