• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Inlagd sill med chili, sesamolja och vårlök

1 röst
20 m + tid i kyl
4-6
Inlagd sill med chili, sesamolja och vårlök
Foto: Tv4
20 m + tid i kyl
4-6

Du behöver

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • 2 msk sesamolja
  • ca 400 g sill (för inläggningar)
  • 1 limefrukt
  • 4 msk majonnäs
  • 8 potatisar
  • cheddarost

Gör så här

  1. Blanda ättika, socker och vatten.
  2. Skiva chilin och salladslöken.
  3. Blanda ner chilin och salladslöken i ättikslagen tillsammans med sesamoljan. Lägg ner sillen och ställ i kylen över natten.
  4. Riv skalet från limen och blanda det med majonnäsen.
  5. Koka potatisen och låt svalna.
  6. Skiva potatisen och lägg på ett fat.
  7. Skär sillen i bitar och lägg ovanpå potatisen. Klicka på limemajonnäs och avsluta med riven cheddarost. Garnera med skivad salladslök.
11 april 2020