Hummus och fetakräm med grönsaker att dippa

39 röster
10 m
4
Hummus och fetakräm med grönsaker att dippa
Foto: Siri Barje

Jag ÄLSKAR att dippa saker i röror. Det finns liksom inget bättre. Här är mina två favoriter! Dippa exakt vad ni vill. Lite längre ned finns alla grönsaker jag gillar att dippa blandat med t ex fröknäcke eller pitabröd. Kör! /Siri

Hummusen är vegansk, glutenfri och laktosfri. Fetaostkrämen är glutenfri.

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

Hummus

  • 400 g kikärter
  • 0,25 citron
  • 4 msk neutral olja
  • 2 msk god olivolja
  • 1 msk tahini eller vita sesamfrön
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • olivolja, till dekoration
  • granatäpplekärnor, till dekoration

Fetaostkräm

  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 dl färsk spenat
  • 2 msk olivolja
  • 0,25 citron
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt och peppar

Tips på godsaker att dippa

  • gurka, i stavar
  • morot, i stavar
  • rädisor, i halvor
  • stjälkselleri, i stavar
  • sockerärter, lättkokta
  • hjärtsallad, i bitar
  • endiv
  • fröknäcke
  • pitabröd, i bitar
  • chips

Gör så här

  1. Hummus
    Häll av kikärterna och skölj dem noggrant i kallt vatten.
  2. Mixa alla ingredienserna utom citronen med en stavmixer eller i en blender. Tillsätt lite mer vatten för att mixa lättare!
  3. Smaka av med citron och kanske lite mer salt. Dekorera med granatäpple och olivolja
  4. Fetaostkräm
    Smula fetaosten och mixa med övriga ingredienser. Salta försiktigt! Låt stå i kylen i minst 30 minuter.
  5. Servera rörorna med ett stort fat grönsaker och annat gott.
12 mars 2016
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept