Hummus och fetakräm med grönsaker att dippa

koket.se
Hummus och fetakräm med grönsaker att dippa
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Hummus och fetakräm med grönsaker att dippa

31 ingredienser

10 m

Jag ÄLSKAR att dippa saker i röror. Det finns liksom inget bättre. Här är mina två favoriter! Dippa exakt vad ni vill. Lite längre ned finns alla grönsaker jag gillar att dippa blandat med t ex fröknäcke eller pitabröd. Kör! /Siri

Hummusen är vegansk, glutenfri och laktosfri. Fetaostkrämen är glutenfri.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Hummus

  • 400 g kikärtor
  • 0,25 citron
  • 4 msk neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tahini eller vita sesamfrön
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk vatten
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till dekoration
  • granatäpplekärnor, till dekoration

Fetaostkräm

  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 dl färsk spenat
  • 2 msk olivolja
  • 0,25 citron
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Tips på godsaker att dippa

  • gurka, i stavar
  • morot, i stavar
  • rädisa, i halvor
  • stjälkselleri, i stavar
  • sockerärtor, lättkokta
  • gemsallad, i bitar
  • endive
  • fröknäcke
  • pitabröd, i bitar
  • chips

Gör så här

Hummus

  1. Häll av kikärterna och skölj dem noggrant i kallt vatten.
  2. Mixa alla ingredienserna utom citronen med en stavmixer eller i en blender. Tillsätt lite mer vatten för att mixa lättare!
  3. Smaka av med citron och kanske lite mer salt. Dekorera med granatäpple och olivolja

Fetaostkräm

  1. Smula fetaosten och mixa med övriga ingredienser. Salta försiktigt! Låt stå i kylen i minst 30 minuter.
  2. Servera rörorna med ett stort fat grönsaker och annat gott.