Ostron på kronärtskocka

Vegetariska & veganska tips till kräftskivan

Vegetarian eller vegan på kräftskivan? Här har vi samlat ett gäng tips och recept som funkar perfekt på buffébordet. Alternativ till kräftor helt enkelt!

Klassiska kräft-ersättaren: kronärtskocka!

Kronärtskocka är en klasskiker på den vegetariska kräftskivan. Det är ungefär lika pilligt som kräftor vilket gör att alla kan äta i samma takt. Gör en god dipp på margarin, citron och salt så blir kronärtskockan extra god - och helt vegansk!
Per Morbergs kronärtskocka

Tips! Byt ut rommen

Stenbitsrom och löjrom i all ära, men om du väljer tångcaviar så kan alla äta! Det är minst lika gott och betydligt billigare. Win-win!
Pizza med potatis och stenbitsrom

Vegansk smördegspizza på färdig smördeg

Visste du att de flesta färdiga smördegarna är veganska? Rulla ut arket och bred på lite vegansk crème fraiche. Grädda tills den blivit fluffig och toppa sedan med tångcaviar, dill och mer vegofraiche. Supergott och jätteenkelt!
Per Morbergs västerbottenpaj

Paj i stora lass

Västerbottenpaj, tomatpaj, fetaostpaj, spenatpaj med fårost - listan kan göras lång. Paj är det ultimata tillbehöret på kräftskivan eftersom det är enkelt att göra till många, mättande och med enkla medel kan bli riktigt gott. Dessutom är det lätt att göra pajen vegetarisk!
Fröknäcke på majsmjöl

Bröd och röror

Inget är väl godare än krispigt fröknäcke med en god röra? Karamelliserad lökdipp, hummus eller kronärtskockskräm - vad väljer du?
Krämig bönröra med vitlöksfrästa tomater

Här nedan har vi samlat veganska & vegetariska recept för kräftskivan

Poppis med kronärtskocka

Vegoskagen

Smarriga pajer

Minipajer med bakad tomat och fetaost
Zeta Ostpaj med parmesan

Veganska röror

Bröd & kex

Gott att dippa i

Veganska pajer