Hummus

Hummus
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Hummus

20

8 ingredienser

En matig och välsmakande kikärtsröra. Enligt traditionen smaksätts hummus med tahini, en sesamfröpasta. Men vi tycker denna blir väl så god och då ingår bara ingredienser som man lätt kan ha hemma jämt.

En portion innehåller: 163 kcal/683 kJ, 9 g fett, 3 g fibrer.

Torkade kikärter måste blötläggas och kokas i god tid, men det finns också färdigkokta på burk.

Ingredienser

portioner4
  • 3,5 dl färdigkokta kikärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 citron, saften av
  • 0,5 dl persilja, finskuren
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • cayennepeppar (eller paprikapulver)

Gör så här

  1. Spola av kikärter från burk i kallt vatten.
  2. Sätt på matberedaren och släpp ner vitlöken. Lägg i kikärterna och därefter spiskummin, citronsaft, persilja, olja och salt.
  3. Lägg upp röran i en skål och strö över lite kajennpeppar eller paprikapulver.