Festlig fetaostpaj
Festlig fetaostpaj
13 ingredienser
1 h
En extra lyxig paj med färsk sparris i! En god paj funkar till alla dagar i veckan, som lunch eller middag och för stora som små.
Ingredienser
Pajdeg
- 125 g smör, kylskåpskallt
- 1 dl Kungsörnens Vetemjöl
- 1 dl Kungsörnen Grahamsmjöl
- 1 dl Kungsörnen Finmalt Rågmjöl
- 1-2 msk vatten
Fyllning
- 1 knippe grön sparris
- 4 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl riven ost
- 150 g fetaost
- salt
- peppar
Servering
- grönsallad
Gör så här
Pajdeg
- Skär smöret i små bitar och nyp ihop för hand med mjölet. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga degen. Ställ in i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning
- Skär av änden på sparrisen och dela sparrisen i 2-3 cm stora bitar.
- Mixa ihop ägg och grädde i en bunke. Tillsätt den rivna osten och hälften av fetaosten. Strö ut sparrisen över pajskalet, och spara topparna. Häll ut fyllningen i pajskalet. Strö ut sparristopparna och resten av fetaosten på toppen.
- Grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad och har fått fin färg.
- Servera gärna en sallad till den här goda pajen!
TIPS!