Festlig fetaostpaj

Festlig fetaostpaj

13 ingredienser

1 h

En extra lyxig paj med färsk sparris i! En god paj funkar till alla dagar i veckan, som lunch eller middag och för stora som små.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajdeg

  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 1 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • 1 dl Kungsörnen Grahamsmjöl
  • 1 dl Kungsörnen Finmalt Rågmjöl
  • 1-2 msk vatten

Fyllning

  • 1 knippe grön sparris
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 150 g fetaost
  • salt
  • peppar

Servering

  • grönsallad

Gör så här

Pajdeg

  1. Skär smöret i små bitar och nyp ihop för hand med mjölet. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda pajskalet i 10 minuter.

Fyllning

  1. Skär av änden på sparrisen och dela sparrisen i 2-3 cm stora bitar.
  2. Mixa ihop ägg och grädde i en bunke. Tillsätt den rivna osten och hälften av fetaosten. Strö ut sparrisen över pajskalet, och spara topparna. Häll ut fyllningen i pajskalet. Strö ut sparristopparna och resten av fetaosten på toppen.
  3. Grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad och har fått fin färg.
  4. Servera gärna en sallad till den här goda pajen!
TIPS!