• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Vegansk paj med ramslök och purjo

36 röster
45 min
4-6
Vegansk paj med ramslök och purjo

Härligt vårig paj fylld med purjo, spenat och ramslök. Pajen är dessutom vegansk då äggstanningen byts mot en äggrfri variant gjord på mixad tofu och havredryck. 

Tips! De flesta färdiga kylda pajdegarna är fria från mjölk och ägg. Men kontrollera innehållsförteckningen för att vara säker.

45 min
4-6

Du behöver

  • 1 pajdeg (kyld på rulle á ca 250 g)
  • 2 purjolökar
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 300 g silkestofu
  • 1 dl havredryck
  • 6 blad ramslök
  • 2 klyfta vitlök, finriven
  • 65 g färsk spenat
  • 50 g vegansk ost, riven
  • 30 g pinjenötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pajdegen i en form och förgrädda den i 10-14 minuter.
  2. Ansa och skiva purjolöken, även det gröna. Stek purjon i margarinet så den mjuknar. Låt svalna.
  3. Mixa tofu och havredryck. Salta och peppra.
  4. Hacka ramslöken grovt. Blanda ramslök, spenat och pressad vitlök i en skål. Tillsätt den frästa purjolöken.
  5. Blanda ner tofublandningen och rör runt ordentligt.
  6. Häll ned allt i pajskalet. Strö på riven ost och pinjenötter. Grädda i 30 minuter eller tills den är gyllene. Låt svalna i 10 minuter.
  7. Servera gärna pajen med en krispig sallad.
  8. Glöm inte att matsortera rester från vitlök och purjo för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda paj. /Köket-redaktionen
4 april 2020