Ostpaj med soltorkade tomater, Siri Barjes recept

22 röster
ca 1 h
1 paj

Siris bästa ostpaj med vällagrad ost, karamelliserad lök och soltorkade tomater. Det blir en riktigt härlig umamismak på pajen!

Visa mer
ca 1 h
1 paj

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 10 soltorkade tomater + oljan
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl vällagrad ost, riven
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 msk solrosfrön

Gör så här

  1. Pajdeg
    Nyp ihop mjöl och smör, tillsätt vatten och salt. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen och lägg i en 25 cm i diameter form. Stoppa in i frysen i minst 15 minuter.
  2. Nagga degen och förgrädda i 10 min, 175 grader varmluft (eller 200 grader vanlig ugn).
  3. Fyllning
    Skiva löken, vitlök och låt den karamelliseras och bli gyllene i oljan från de soltorkade tomaterna, låt svalna lite.
  4. Hacka soltorkade tomater smått och tillsätt till löken.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk och ha i löken, soltorkade tomater och ost. Peppra och salta och rör runt.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och strö över solrosfrön. Grädda i ca 30 minuter, 175 grader varmluft (eller 200 grader vanlig ugn). Servera med en god sallad!
24 mars 2018

Fler goda recept