Jennie bjuder på en riktig vardagsräddare: matpaj. Hon fyller den med karamelliserad lök, smarrig vegobacon och såklart en massa ost. En perfekt vardagsmiddag som funkar jättebra att både frysa och ha i matlådan.
Nyp ihop mjöl, smör och vatten till en smulig deg. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och ställ i kylen i 20 minuter. Förgrädda sedan i 10 minuter.
Skiva löken och stek den i generöst med olja på medelvärme till gyllene och karamelliserad. Finhacka 2 msk timjan och låt steka med sista 2 minuterna. Smaka av med salt och peppar.
Stek vegobacon i olja tills gyllene och krispiga. Skär i mindre bitar.
Vispa ihop grädde, mjölk och ägg, salta och peppra.
Lägg den karamelliserade löken i botten av det förgräddade pajskalet. Lägg i det krispiga vegobaconet och den rivna osten. Häll på äggstanningen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Dela tomaterna på mitten och hacka salladslöken (blasten). Toppa pajen med tomat, salladslök och ev mer timjan.