Ostpaj med karamelliserad lök och vegobacon
Ostpaj med karamelliserad lök och vegobacon
15 ingredienser
1 h
Jennie bjuder på en riktig vardagsräddare: matpaj. Hon fyller den med karamelliserad lök, smarrig vegobacon och såklart en massa ost. En perfekt vardagsmiddag som funkar jättebra att både frysa och ha i matlådan.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk vatten
Fyllning
- 3 gula lökar, tunt skivade (stora)
- 1 knippe färsk timjan
- 1 förp vegobacon [à 80 g]
- 4 ägg
- 1 dl grädde
- 2 dl mjölk (3 %)
- 250 g cheddarost, riven
- salt
- peppar
- rapsolja, neutral att steka i
Topping
- 8 körsbärstomater
- 2 salladslökar (blasten)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Nyp ihop mjöl, smör och vatten till en smulig deg. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och ställ i kylen i 20 minuter. Förgrädda sedan i 10 minuter.
- Skiva löken och stek den i generöst med olja på medelvärme till gyllene och karamelliserad. Finhacka 2 msk timjan och låt steka med sista 2 minuterna. Smaka av med salt och peppar.
- Stek vegobacon i olja tills gyllene och krispiga. Skär i mindre bitar.
- Vispa ihop grädde, mjölk och ägg, salta och peppra.
- Lägg den karamelliserade löken i botten av det förgräddade pajskalet. Lägg i det krispiga vegobaconet och den rivna osten. Häll på äggstanningen.
- Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
- Dela tomaterna på mitten och hacka salladslöken (blasten). Toppa pajen med tomat, salladslök och ev mer timjan.
- Servera gärna med en härlig sallad.