Italiensk paj med tomat och mozzarella

koket.se
Italiensk paj med tomat och mozzarella
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Italiensk paj med tomat och mozzarella

11 ingredienser

1 h

En matig paj med smaker från Italien fylld med färska tomater, mozzarella och röd pesto.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajskal

  • 150 g smör
  • 2 msk vatten
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl (kan bytas ut mot vanligt mjöl)

Fyllning

  • 500 g körsbärstomater, gärna olika färger
  • 2 mozzarellaostar

Äggstanning

  • 130 g röd pesto
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med pajdegen. Skär smöret i tärningar.
  2. Blanda ihop mjölet med smöret, blanda gärna allting i matberedare eller nyp ihop tills du får en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och låt en bit av degen komma över pajformens kant och vik ner den. Gör så för att degen inte ska krympa ihop under gräddningen. Nagga med gaffel och låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
  7. Halvera tomaterna. Bryt mozzarellan i bitar. Lägg tomaterna i pajskalet, lägg mozzarellan över tomaterna.
  8. Blanda alla ingredienser till äggstanningen i en skål.
  9. Häll äggstanningen över tomaterna och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.