Potatisvåfflor med vegoskagen

POPULÄRT
potatisvåfflor med vegoskagen
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Potatisvåfflor med vegoskagen

25

19 ingredienser

40 min

Siri bjuder på magiska potatisvåfflor med en skvätt bubbelvatten för extra frasighet. Till detta serverar hon en krämig vegoskagen med tångrom, rödlök och pepparrot!

Ingredienser

portioner4

Våfflor

  • 4 potatisar
  • 75 g smör, smält
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • smör (till gräddning)

Vegeoskagen

  • 1 burk tångrom (orange)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 förp gräslök
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar
  • citronsaft

Till servering

  • dill
  • färsk pepparrot
  • citron

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till våfflorna utom smör, potatisen och det kolsyrade vattnet.
  2. Smält smöret och vispa ner smör och riven potatis (krama inte ur potatisen, behåll vätskan!) i smeten. Avsluta med att vända ned det kolsyrade vattnet med en slickepott. Låt svälla.
  3. Hacka rödlök och gräslök till röran, riv pepparroten. Rör ihop crème fraîche, rom, rödlök, gräslök, pepparrot, salt och peppar med lite citronsaft i en skål. Ställ kallt.
  4. Värm ett våffeljärn och smöra det, grädda våfflorna.
  5. Servera med en klick av röran, dill, citron och fint riven pepparrot.
TIPS!