Våfflor

Våffeldagen är en bra ursäkt att äta våfflor, men behöver man verkligen en ursäkt? Vi kan tänka oss att äta frasiga våffor varje dag...

Till och med de enklaste våfflor gjorda utan bakpulver eller jäst är en ren njutning. Att man kan variera smaken, både med hjälp av innehållet i våfflan eller med hjälp av tillbehör gör våfflan till en maträtt som kan falla alla i smaken. Varför inte bjuda på en traditionell våffla med sylt och grädde eller lyxa till det med frasiga våfflor med löjrom och gräddfil ikväll? Låt våffelfesten börja.

Våfflor är absolut ingen nymodig mattradition utan har funnits i Sverige sedan 1600-talet. Men trots det har vi svenskar inte tröttnat på våra våfflor ännu, snarare tvärtom. Våfflan är hetare än någonsin.

Läs mer

 • Våffeltårta med sylt, grädde och jordgubbar

  Goda våfflor med bär

  Frasiga våfflor, Våffeltårta, chokladvåfflor och mycket mer!
  Sponsrat innehåll
 • Belgiska våfflor med grädde, lönnsirap och färska bär

  Våfflor - 7 försvinnande goda recept!

  En hög med frasiga våfflor gör vem som helst glad! Köket-redaktionen tipsar om sina 7 favoriter i djungeln av våffelrecept.
 • 5 smarta våffeljärn – vilket passar dig bäst_nr 5

  5 smarta våffeljärn!

  Den 25 mars är det våffeldagen, men varför inte grädda och äta goda våfflor redan nu? Med ett bra våffeljärn, som passar dina behov, kommer det lätt bli både en och två våffelstunder innan februari är över!
  Sponsrat innehåll

Populära recept på våfflor

Senaste recepten

Fler tips!