saker i våffeljärnet - kanelbullar

9 saker du kan laga i våffeljärnet

Våfflor i all ära, men det finns så mycket mer du kan grädda i våffeljärnet! Här är 9 tips på bakverk, vardagsrätter och matrester som blir ännu godare efter en vända i våffeljärnet.

1. Torra kanelbullar

Smält en ordentlig klick smör i våffeljärnet och låt torra gamla kanelbullar få lite färg. Bullarna får en farligt god krispig yta!

2. Toast och varma mackor

Japp, toasts går lika bra att göra i våffeljärn som i toastjärn. Tips på fyllning: Cream cheese, cheddar, avokado och spenat. Mums!

Toast i våffeljärnet med nutella

3. Pizzarester (!)

Gårdagens hämtpizza blir ännu godare efter en natt i kylskåpet och en vända i ett väl smörat våffeljärn. Ta en stor slice och vik dubbel, grädda i våffeljärnet tills den får lite färg och krispig yta.

4. Rårakor

Rårakor i våffeljärnet

Visste du att det går att göra rårakor i våffeljärnet? Om inte är det värt att testa!

Här hittar receptet!

5. Riven halloumiost

Du kan göra godaste våfflorna på bara riven halloumi (och en gnutta potatismjöl för extra fras)! Toppa med räkor, rom, crème fraiche, rödlök... eller det du tycker är godast.

Se receptet här

6. Sockerkaka

Sockerkakan blir bara bättre våfflad tillsammans med smör! Mjukt inre, krispigt yttre. Perfekt om du har lite sockerkaka över som håller på att bli torr och tråkig.

Se recept här

7. Trötta pommes frites

Pommes frites som kallnat eller blivit lämnade i kylskåpet över natten går att rädda! Grädda några pommes åt gången i ett väl smörat våffeljärn. Lägg pommes frites i en liten hög, tätt ihop i mitten av järnet så blir de som frasiga potatiskakor. 

Serveringstips: Cheddar, jalapeño, majonnäs och BBQ-dipp.

Sponsrat: Tips! Varför inte göra en pommesvåffla med feta och picklad lök?
![Pommesvåffla med feta och picklad lök](https://img.koket.se/standard-large/felix-pommesvaffla-ny.png.jpg)

8. Smördeg - fylld med godsaker!

Gör snabba och matiga våfflor på smördeg - Fyllda med färskost, spenat och västerbottensost. Toppade med kräftor och pepparrot. Enkelt och gott.

Här hittar du receptet

9. Fattiga riddare

Fattiga riddare går precis lika bra att göra i våffeljärnet som i stekpannan. Ett väldigt hett tips - lägg ett tjockt lager hasselnötskräm mellan två fattiga riddare innan du gräddar dem.